Steun ons en help Nederland vooruit

Rens Raemakers

Lid Tweede Kamer

29 jaar

woonachtig te Neer

Ik ben Rens Raemakers, afgestudeerd jurist en bestuurskundige uit Neer. Van maart 2014 tot/met maart 2017 was ik gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor D66 in Leudal. In maart 2017 ben ik lid geworden van de Tweede Kamer. Naast mijn werk in de politiek heb ik tot voor kort gewerkt als ambtenaar bij de Gemeente Brunssum. In mijn vrije tijd ga ik graag uit, ben ik sportief bezig en ben ik trainer van een voetbalelftal.

Ik ben lid van D66, omdat D66 een partij is die zaken durft te veranderen. D66 is de partij die belangrijke wetgeving rondom euthanasie, abortus en het homohuwelijk als eerste op de agenda heeft gezet. Bovendien maakt D66 zich al jaren hard voor kwalitatief hoog onderwijs, voor het verbeteren van ons democratisch stelsel en voor universele mensenrechten. In het verleden heb ik over deze onderwerpen geschreven voor bijvoorbeeld NRC Next, de Volkskrant en Dagblad de Limburger. Ook zat ik het in Jongerenpanel van L1 de Stemming.

Binnen D66 heb ik een aantal mooi momenten mogen meemaken. Zo was de verkiezingswinst van twee zetels in de gemeenteraad van Leudal (maart 2014) natuurlijk een absoluut hoogtepunt. Ook de verkiezing van Wilma van Dommelen uit Horn tot Statenlid in Limburg (maart 2015) was een erg mooi moment! Een andere bijzondere gebeurtenis was mijn ontmoeting met Alexander Pechtold in mei 2010. Ik heb toen een klein uur met Alexander gesproken en dit inspirerende gesprek staat me nog altijd goed bij.

In november 2016 werd bekend dat ik op plek 17 sta van de D66-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Dat is een mooie, verkiesbare plaats, waarmee ik ook de hoogste Limburger ben. Een grote eer. We hebben in drie jaar tijd als D66 veel kunnen bereiken in Leudal, maar ik weet zeker dat ik Den Haag nog veel meer voor Leudal én Limburg kan betekenen.

Meer van Rens Raemakers