Steun ons en help Nederland vooruit

Joost van Beek

Lid cie Bestuur en Middelen

60 jaar

woonachtig te Heythuysen

Vorig jaar heb ik een belangrijke stap in mijn leven gemaakt, met name om een betere balans te krijgen tussen werk en privé. Mijn voltijdsbaan bij Philips heb ik ingeruild tegen een parttime baan als docent bij Fontys Logistiek & Techniek in Venlo. Zo heb ik niet alleen meer tijd voor ons gezin maar ook voor mijn diverse hobby’s en vrijwilligerswerk.

We wonen al bijna 20 jaar met veel plezier in Leudal en daarbinnen ben ik graag actief om aan de samenleving een positieve en constructieve bijdrage te leveren. Het begon al snel binnen onze buurtvereniging Maxet waar ik als bestuurslid / secretaris meehelp om leuke activiteiten voor de buurtbewoners te organiseren. Op deze wijze bevorderen we de leefbaarheid in een van de vele  mooie buitengebieden van de gemeente Leudal.

Daarnaast ben ik ook al vele jaren actief bezig met het onderwerp duurzaamheid en vind het belangrijk dat we bewust zijn van de wereld om ons heen en dat we daar op een goede manier mee omgaan. Duurzame ontwikkeling op het gebied van energie, grondstoffen en voedsel is voor mij dan ook een vanzelfsprekendheid. Toekomstige generaties hebben net zoveel recht op een gezonde aarde waarin mensen, het milieu en de  economie niet in gevaar komen.

Daarom ben ik ook actief geworden bij de Energiecoöperatie Leudal, ook als bestuurslid, die zich richt op duurzame energie, zowel in de vorm van energiebesparing alsmede het inzetten van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen. Zo wil ik me inzetten om daarbij te helpen en om zo heel Leudal zo duurzaam mogelijk te maken.

Op het gebied van onderwijs roer ik me ook. Ik vind het van groot belang dat de jeugd kwalitatief hoogstaand onderwijs krijgt. Daarom zit ik ook al bijna zes jaar in de medezeggenschapsraad van Basisschool de Neerakker.

En dan D66. Sinds 1998 ben ik lid van D66, en sinds 2013 lokaal actief.

Meer van Joost van Beek