Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 28 juni 2019

Reisdocumenten thuis of op het werk laten bezorgen

Steeds meer gemeenten in Nederland starten met het bezorgen van reisdocumenten. Als het aan D66 ligt is dat binnenkort ook mogelijk in Leudal! Inwoners moeten momenteel voor zowel het aanvragen als het ophalen van een reisdocument naar het gemeentehuis afreizen.

Inwoners met een drukke baan moeten vaak verlof opnemen of eerder stoppen met werken om hun reisdocumenten aan te vragen/op te halen. Dat is volgens D66 niet meer van deze tijd.

D66 zal daarom in de raadsvergadering van dinsdag 2 juli aanstaande een voorstel indienen dat het college oproept te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om paspoorten, rijbewijzen en identiteitskaarten thuis of op het werk bij inwoners te laten bezorgen. Zo hoeven inwoners enkel nog voor de aanvraag naar het gemeentehuis te komen.

Lees hier de motie die D66 zal indienen.