Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 23 juni 2019

Extra capaciteit voor duurzaamheid

D66 Leudal wil dat er meer gebruik wordt gemaakt van duurzame technologieën en innovatieve oplossingen in de gemeente Leudal. Deze worden steeds goedkoper en efficiënter.

Om inwoners, bedrijven en organisaties te kunnen ondersteunen bij de energietransitie stelt D66 voor om voor de komende twee jaar extra ambtelijke capaciteit hiervoor vrij te maken. Op dit moment is er slechts 0,5 FTE ambtelijke capaciteit hiervoor. D66 vindt dat veel te weinig, als Leudal de duurzaamheidsvisie op een goede wijze tot uitvoering wil brengen en de klimaatdoelen wil halen is er extra ambtelijke capaciteit noodzakelijk. D66 stelt voor om extra ambtelijke capaciteit duurzaamheid in huis te halen voor maximaal 1,0 FTE. Hiervoor dient raadslid Andre Kierkels (D66) tijdens de raadsvergadering van 25 juni een amendement in.