Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 20 maart 2018

Wethouders maximaal acht jaar

Op de laatste dag voor de verkiezingen, doet D66 het volgende voorstel als het gaat over bestuurlijke vernieuwing in Leudal: wethouders in de gemeente Leudal mogen maximaal 8 jaar dienen.

In de vele contacten die D66 Leudal de laatste tijd met inwoners heeft gevoerd, komt vaak naar voren dat bestuurlijke vernieuwing alleen mogelijk wordt geacht als er ook nieuwe bestuurders komen. Daarom stelt D66 Leudal voor dat een nieuwe coalitie echt voor bestuurlijke vernieuwing kiest. Wethouders mogen als het aan D66 ligt maximaal 8 jaar, dat zijn 2 termijnen, wethouder zijn in Leudal en daarna moeten ze vervangen worden door nieuwe frisse wethouders.

Een maximale termijn van acht jaar is voor D66 Leudal een zeer belangrijk punt bij de vorming van een nieuwe coalitie in de gemeente Leudal.