Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 27 januari 2015

D66 stelt vragen over invoering nieuwe bibliotheekwet

D66 Leudal heeft vragen gesteld aan het college naar aanleiding van de nieuwe bibliotheekwet. Deze wet is op 1 januari 2015 ingegaan en bepaalt dat iedere Nederlander gebruik moet kunnen maken van een fysieke en/of een digitale bibliotheek. Zo heeft de bibliotheek ook een belangrijke taak bij de bestrijding van laaggeletterdheid.

De gemeente moet deze nieuwe wet met de bibliotheek en met andere maatschappelijke partners vormgeven. Echter vorig jaar heeft de gemeente besloten om fors te bezuinigen op de subsidie voor de bibliotheek, ondanks de bezwaren van D66.

D66 vraagt zich daarom af hoe de gemeente de taakstelling in de nieuwe wet wil vormgeven.

Lees hier de vragen die D66 heeft gesteld.