Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 22 september 2014

Antwoorden College op vragen D66 over privacybescherming decentralisaties

Het College van B en W heeft onlangs geantwoord op vragen van D66 in het kader van privacybescherming omtrent de drie decentralisaties .

D66 is blij dat de gemeente Leudal een aantal maatregelen neemt op het gebied van privacybescherming. Men lijkt zich bewust van de risico’s op dit gebied en de beantwoording van de vragen duidt op voldoende expertise terzake. Wel vindt D66 dat de waarborgen van privacybescherming ook beter in de lokale verordeningen omschreven moet worden. Dat is momenteel nog niet het geval; D66 zal daar bij de behandeling van de verordeningen in het kader van de Wmo en Jeugdzorg dan ook op aandringen. Deze verordeningen worden aanstaande raadsvergadering (dinsdag 7 oktober) behandeld.

Zie hier voor de antwoorden college op vragen D66 over privacybescherming decentralisaties. (de antwoorden zijn weergegeven na de vragen van D66)