Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 22 september 2014

Antwoorden College op vragen D66 over ANBO-subsidie

Het College van B en W heeft onlangs geantwoord op vragen van D66 omtrent een geweigerde ANBO-subsidie.

Met betrekking tot de ANBO-subsidie geeft het College toe dat er in de procedure een aantal fouten zijn gemaakt. Dit valt te prijzen: fouten moet je immers benoemen, om er vervolgens van te leren. In de toekomst moet er op dit punt echter verbetering komen: het is namelijk van groot belang dat de gemeente op tijd en adequaat op verzoeken van burgers reageert. Inhoudelijk blijkt de ANBO (belangenorganisatie voor ouderen) niet onder de criteria voor subsidieverlening te vallen, waardoor haar subsidieaanvraag simpelweg niet tot succes kón leiden. De gemeente geeft overigens wel subsidie aan de lokale seniorenverenigingen.

Zie hier voor de antwoorden van het college op vragen D66 over aanvraag ANBO. (de antwoorden zijn in rood weergegeven na de vragen)